Tracklist #4

Wat gebeurt er als twee van de meest gehypete duo’s in Engeland de handen in elkaar slaan? Check de vijf singles van de week! Een selectie van Jonas Boel.

Youth Lagoon – Dropla Op de nog piepjonge schouders van Trevor Powers rust de druk om met een waardige opvolger op de proppen te komen voor The Year of Hibernation, zijn in 2011 verschenen, felgesmaakt debuut. Aan dit caleidoscopische voorsmaakje te horen is hij goed op weg.

Ifan Dafydd – Celwydd Dubbele medeklinkers en kwistig gebruik van de ypsilon, dan zijn we in Wales aanbeland! Producer Ifan Dafydd – ooit werd hij voor een alias van James Blake aanzien – doet aan luistermagie met stokkende beats en vrouwenstemmen.

Disclosure ft. AlunaGeorge – White Noise Wat gebeurt er als twee van de meest gehypete duo’s in Engeland de handen in elkaar slaan? ‘Just noise, white noise’, volgens zangeres Aluna Francis van AlunaGeorge, maar niks is minder waar. Hoogst aanstekelijke acidpop, dat is het.

Fryars – In My Arms De fameuze kopstem van Benjamin Garrett, subtiele strijkers en een naar warme, Balearische oorden wenkend pianomotiefje: Fryars neemt een duik in het jaren-tachtigverleden en deelt een prik tegen de winterblues uit.

Night Beds – Even If We Try Gesneden koek voor fans van Bon Iver, Fleet Foxes en de rest van het moderne americanapeloton: Night Beds alias Winston Yellen, een met prachtige falset behepte jongeman uit Nashville. Even If We Try is het hoogtepunt op zijn debuut Country Sleep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content