Toots opent eigen expo in Brussel met zijn “mondmuziekje”

© Image Globe

In Brussel heeft jazzlegende Toots Thielemans zijn eigen expo ”Toots 90′ geopend. Tot 6 januari kan iedereen er terecht voor een reis door zijn carrière, waarin onder meer de schoenendoos centraal staat.

Op de vernissage van de expo ‘Toots 90’ heeft jazzlegende Toots Thielemans donderdagavond voor een publiek van 350 genodigden zijn eigen tentoonstelling geopend met zijn “mondmuziekje”. Nog tot 6 januari kan iedereen er terecht voor een reis door de carrière van Toots, waarin onder meer de schoenendoos centraal staat.

Schoenendoos

Op de eerste verdieping van het Vanderborghtgebouw in de Schildknaapstraat in Brussel kunnen bezoekers een duik nemen in het leven van Toots Thielemans naar aanleiding van zijn 90ste verjaardag.

Opvallend is dat er op de expo een schoenendoos centraal staat. De reden hiervoor is dat de toen tweejarige Jean Thielemans, op een dag in 1924, in de kroeg van zijn ouders plots begon te tokkelen op een oude schoenendoos als ware hij een volleerd pianist. Dat was de start van een uitzonderlijke muzikale carrière die hem overal, van de Marollen tot New York City, zou leiden naar grootse scènes in het gezelschap van de sterren van de jazz, blues, rock en pop.

Op de benedenverdieping is er een Café Toots 90 waar onder meer enkele lievelingsgerechten van Toots gedegusteerd kunnen worden, zoals mosselen met friet. Op de tweede verdieping worden filmpjes vertoond.

Op de vernissage doken tal van bekenden op onder wie de burgemeester van Brussel, Freddy Thielemans, die een dankwoordje bracht aan – de “ster onder de sterren” – Toots. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content