Toneelstuk over Pink Floyd-album ‘Dark Side of the Moon’ in de maak

De Britse toneelschrijver Tom Stoppard maakt voor de BBC-radio een toneelstuk over het legendarische album “Dark Side of the Moon” van Pink Floyd dat veertig jaar geleden is verschenen,

De Britse toneelschrijver Tom Stoppard maakt voor de BBC-radio een toneelstuk over het legendarische album “Dark Side of the Moon” van Pink Floyd dat veertig jaar geleden is verschenen, zo heeft The Guardian gemeld.

Het album kwam in 1973 uit, stond 741 weken in de hitparade en werd één van de bestverkopende ooit. Om die release te herdenken, maakt Stoppard nu een toneelstuk van een uur dat de BBC-radio in augustus zal uitzenden.

Het “fantastische en psychedelische” verhaal bevat ook muziek uit het album, zoals bijvoorbeeld “Money”, Time” en “The Great Gig in the Sky”. Zelf zegt Stoppard, al bij het verschijnen van de plaat er aan hebben gedacht er een toneelstuk over te schrijven.

Het project “Dark Side” heeft de zegen van Floyd-voorman David Gilmour die het script heeft gelezen en die het volgens de krant “fascinerend” vindt. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content