Tomorrowland: twee slachtoffers van incidenten zijn buiten levensgevaar

© ImageGlobe

Ondanks de tijdelijke waterellende van zaterdagavond en enkele incidenten spreekt de organisatie van Tomorrowland van een bijzonder geslaagde negende editie.

‘Er waren dit jaar natuurlijk wat meer zorgen dan anders door de zware regenval van zaterdagavond, maar dankzij een goede samenwerking met de gemeentes Boom en Rumst was alles vrij snel opgelost’, zegt Debby Wilmsen van Tomorrowland.

De meerderheid van de zowat driehonderd kampeerders wiens tentjes waren ondergelopen, konden door de organisatie zelf worden opgevangen. Zondag leek de waterellende bij de meeste festivalgangers dan ook alweer vergeten.

Drugs

Precieze cijfers inzake het aantal drugsfeiten op en rond het festival zijn er nog niet, maar de politie van de zone Rupel pakte bij verschillende controleacties op de camping en het festivalterrein vanaf donderdag dagelijks tussen de twintig en dertig personen op. Meestal ging het om gebruikers, maar er werden ook enkele dealers gevat.

Twee mensen die na twee afzonderlijke incidenten in kritieke toestand in het ziekenhuis werden opgenomen, zijn inmiddels buiten levensgevaar. Dat zegt het Antwerpse parket. Zondagavond raakte een 29-jarige Brit levensgevaarlijk gewond, hij raakte allicht neergestoken bij een uit de hand gelopen ruzie. De andere, een 22-jarige Canadees, nam mogelijk een overdosis drugs.

Verder waren er dit jaar weinig incidenten, al liet de Intergewestelijke Cel voor Leefmilieu (IRCEL) wel nog weten dat er tijdens het afsluitende vuurwerk van zondagavond even een stevige fijnstofpiek werd waargenomen in Boom. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content