Tomorrowland over Quinze-brug: “We hebben alle juiste stappen ondernomen”

© BELGA

Deze morgen werd bekend dat Kris Merckx, Antwerps provincieraadslid voor PVDA, een klacht heeft neergelegd tegen de One World-brug van kunstenaar Arne Quinze op het festival Tomorrowland. Maar de festivalorganisatie is nu strikt: “We hebben alle juiste stappen ondernomen.”

Tomorrowland-organisator ID&T stelt dat in het kader van de One World kunstbrug van Arne Quinze in recreatiedomein De Schorre “alle juiste stappen, met alle betrokken partijen, ondernomen zijn”. Het bedrijf reageert daarmee op de beschuldigingen en klacht van Antwerps provincieraadslid Kris Merckx (PVDA), die beweert dat de offerte voor de brug kunstmatig laag gehouden werd om te ontsnappen aan de Europese regels voor openbare aanbestedingen, om op die manier een provinciale subsidiëring van 2 miljoen euro binnen te rijven.

“Politiek spelletje”

ID&T voelt zich naar eigen zeggen “opnieuw betrokken bij een politiek spelletje van Kris Merckx, waarbij er door hem heel wat geïnsinueerd wordt en eenzijdige volledig foutieve berichten de wereld worden ingestuurd”. Merckx haalde eerder ook al uit naar het feit dat gedeputeerden en raadsleden van de provincie gratis tickets voor Tomorrowland kregen, terwijl de deputatie over de milieuvergunning van het festival moest beslissen. “Wij wensen enkel een positief signaal te geven en te zeggen dat we nog altijd apetrots zijn op One World”, stelt ID&T in een reactie op de nieuwe heisa. “Zelfs de secretaris-generaal van de Verenigde Naties heeft er een persoonlijk bericht voor ontworpen. Onze topprioriteit nu is het goed voorbereiden en organiseren van de elfde editie van Tomorrowland.”

Functionele fietsbrug

De kwestie kwam donderdag ook op de agenda van de zitting van de provincieraad, maar daar liet de deputatie weten zich niet aangesproken te voelen. “Wat ID&T betaalt aan Arne Quinze is hun zaak”, zegt gedeputeerde Bruno Peeters. “Wij hebben een functionele fietsbrug gesubsidieerd waarvan heel wat omwonenden en bezoekers van De Schorre kunnen genieten.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content