Tomorrowland opnieuw beste festival ter wereld

© Imageglobe

Tomorrowland is opnieuw in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de prestigieuze International Dance Music Awards (IDMA) in Miami. Het festival uit Boom is voor het tweede jaar op rij verkozen tot beste dancefestival ter wereld. Ook Belgische DJ-broers Dimitri Vegas & Like Mike werden gelauwerd.

Het gaat goed met Tomorrowland, dank u. Het festival dat zopas zijn Amerikaanse expansie (TomorrowWorld) aankondigde is wederom in de prijzen gevallen op de prestigieuze International Dance Music Awards. De IDMA’s zijn te vergelijken met de Oscars voor de muziekindustrie. Tomorrowland was al voor het derde jaar op rij genomineerd voor beste festival en ging al voor de tweede keer met de prijs aan de haal. Indrukwekkend, als u weet dat de andere genomineerden kleppers als Coachella, Electric Zoo en Ultra Music Festival waren. Toch haalden de Belgen hun slag thuis, en meer dan eens.

Ook DJ-duo Dimitri Vegas en Like Mike uit Willebroek, eveneens huisDJ’s van Tomorrowland, konden hun nominatie in de categorie Best Breakthrough verzilveren. 2-0 voor de Belgen dus, al was Armin van Buuren de grootste slokop. Hij mocht maar liefst vijf beeldjes mee naar huis nemen, waaronder ook de felgegeerde Best Global DJ Award.

De IDMA’s vinden jaarlijks plaats tijdens de Winter Music Conference in Miami; waar zowat de hele muziekindustrie naar afzakt. Wereldwijd brachten twee miljoen fans hun stem uit op hun favoriete genomineerde artiesten, labels en festivals. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content