Tomorrowland maakt zich op voor Belgische voorverkoop

Dag 1 © Wouter Van Vaerenbergh

Belgen die dit jaar een ticket willen bemachtigen voor Tomorrowland en niet in een van de buurgemeenten wonen waarvoor een specifieke voorverkoop werd georganiseerd, moeten zaterdag om 11 uur klaarzitten achter hun computer om hun kans te wagen bij de Belgische voorverkoop.

De verwachting is dat de tickets zoals steeds in recordtempo de deur zullen uitvliegen. Ook de Global Journey pakketten doen het intussen al goed, zo meldt de organisatie. De internationale losse ticketverkoop volgt op zaterdag 6 februari.

Van de Global Journey pakketten zijn de combinaties met busreizen vanuit de buurlanden, met hotelovernachtingen en met groepsaccomodaties al uitverkocht. Dure formules, zoals de combinaties met vliegtickets of met een rondreis door Europa, zijn wel nog beschikbaar. “Dat duurt meestal iets langer, aangezien veel geïnteresseerden van buiten Europa eerst nog een visum moeten aanvragen”, zegt Debby Wilmsen van Tomorrowland.

Aan de Belgische voorverkoop kan je enkel deelnemen als je voor vrijdagavond 20 uur geregistreerd bent. Het eigenlijke kopen van de tickets kan alleen met een Belgische bankkaart – geen kredietkaart – waarmee meteen betaald kan worden.

“Als je meerdere tickets tegelijkertijd wil kopen, moet je dus zorgen dat je genoeg geld op je zichtrekening hebt én je limiet hoog genoeg is”, aldus Wilmsen, die stelt dat het huidige systeem ervoor zorgt dat er minder risico is op doorverkoop door fraudeurs.

“Waar we wel nog altijd problemen mee hebben, zijn websites die valse tickets verkopen”, zegt Wilmsen. “Dat gaat zelfs zo ver dat er vorig jaar bijvoorbeeld een groep buitenlanders arriveerde in een Antwerps hotel nadat ze ergens een pakket hadden geboekt, maar uiteindelijk bleek hun ‘reisorganisatie’ geen festivaltickets voor hen te hebben.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content