Tommy Ramone, laatste overlevende van de punkband The Ramones, is overleden

© BELGAIMAGE

De drummer van de legendarische punkgroep The Ramones uit New York, Tommy Ramone, is overleden. Hij werd 62. Dat schrijft het Amerikaanse vakblad Variety.

Tommy Ramone, wiens echte naam Thomas Erdelyi is, is overleden in zijn woning in Queen’s, New York. Hij werd behandeld voor kanker aan de galwegen. Daarmee eindigt het verhaal van punkband ‘The Ramones’, want hij was de laatste overlevende van de oorspronkelijke leden van deze band.

Hij verzorgde de drums op de drie eerste lp’s van de groep: “Ramones” uit 1976, “Leave Home” uit 1977 en “Rocket to Russia”, ook uit 1977. Ook op het dubbel live-album “It’s Alive (1979)” is hij te horen. Daarna werd hij producent en manager van de Ramones-albums. Hij was drummer geworden omdat de groep maar geen slagwerker gevonden kreeg, maar zijn roeping lag ook verder dan dat.

Uit Hongarije

Oorpsronkelijk kwam Erdelyi uit Hongarije, want hij werd geboren in Boedapest. Hij emigreerde in 1957 naar de Verenigde Staten en midden jaren zeventig vormde hij een punkgroep samen met zanger Jeffrey Hymn (Joey Ramone) en Douglas Colvin (Dee Dee Ramone). Hun doorbraak volgde na optredens in legendarische clubs zoals CBGB. De groep bleef uiteindelijk twintig jaar lang samen spelen. In 1996 kwam er een einde aan het succesverhaal van The Ramones. Nadat de groep in 2002 in de Rock and Roll Hall of Fame werd opgenomen, vielen de bandleden als vliegen neer: Joey Ramone was een jaar eerder gestoren, Dee Dee overleed in 2002 aan een overdosis en Johnny overleed aan prostaatkanker in 2004. (LVR/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content