Tom Barman is zingende barman in audioboek

© Belga

In De Reisgenoot, het nieuwe audioboek in de kinderreeks van Het Geluidshuis, is een opmerkelijke rol weggelegd voor dEUS-frontman Tom Barman.

De Reisgenoot is de vijfde uitgave in de op kinderen van 7 tot 77 gerichte audioboekenreeks van Het Geluidshuis gebaseerd op een verhaal van Hans Christian Andersen. Wie eerdere edities als De Wilde zwanen en De Mestkever in huis heeft, weet dat die reeks sowieso al zeer filmisch en tres rock-‘n-roll is. Er wordt creatief met taal omgesprongen, de uitgekiende stemmencast telt topacteurs als Johan Heldenbergh en Koen de Graeve en de muzikale omkadering is altijd een toegevoegde waarde.

De Reisgenoot gaat daarin nog een stap verder, met bijdrages van regisseur Erik van Looy en dEUS-frontman Tom Barman. De eerste geeft live commentaar bij de avonturen van bange Johannes (Nico Sturm), de tweede speelt de rol van – het moest er ooit van komen – barman. Zingende barman dan nog wel: ‘In café den blinden beer’ is zijn muzikale bijdrage tot ‘De Reisgenoot’. Geen song van eigen hand, maar een compositie van Koen Brandt, lid van de Stuffmakers, het team achter de reeks. Hoe dan ook: een geheide hit!

In Den Blinden Beer – By Tom Barman by Knack Focus

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content