Toekomst ’10 Days Off’ en ‘Muziekclub Petrol’ onzeker

© Thinkstock

Er heerst onzekerheid over het voortbestaan van de Petrol in Antwerpen en het festival ’10 Days Off’ in Gent. Dit door het wegvallen van structurele subsidies van 2013-2016 en anderzijds door het onzekere alternatief van projectsubsidies.

Het voortbestaan van het Gentse festival van de elektronische muziek ’10 Days Off’ is onzeker. Net als de toekomst voor de muziekclub Petrol in Antwerpen.
Er zijn twee redenen die aan de basis liggen voor de twijfel over de toekomst. “Enerzijds door het wegvallen van de structurele subsidiëring voor de periode 2013-2016 en anderzijds het onzekere alternatief van projectsubsidies”, zegt de organisatie van “10 Days Off” op de laatste dag van het festival. Dit jaar was het de achttiende editie van het Gentse festival.

“Een puur commerciële koers varen is voor ’10 Days Off’ geen optie, gezien de pionierende artistieke programmering van het festival en de beperkte capaciteit van de Vooruit met bijgevolg de beperkte inkomsten”, zegt Philip de Liser. “Het zou een ‘verarming zijn van het Vlaamse muzieklandschap’ als het Gentse festival zou verdwijnen”.

De organisatie van ’10 Days Off’ verwijst naar een ander festival ‘Boomtown’, dat het projectsubsidiedossier dubbel positief geadviseerd zag. Toch moest het festival zich tevreden stellen met amper 15.000 euro voor zowel de artistieke als zakelijke kosten. “Zolang je positieve feedback krijgt, reken je op het subsidiegeld”, zegt Maarten Quaghebeur mede-organisator van ‘Boomtown’. “Door de beslissing eindigen we in het rood”.

Verschillende organisaties zoals de Vooruit zelf, de organiserende vzw ‘5 voor 12’ en Muziekclub Democrazy besloten de krachten te bundelen en de plannen te overleggen met het stadsbestuur van Gent. (BELGA/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content