Titanic-componist James Horner overleden na vliegtuigcrash

James Horner © Reuters

De beroemde filmcomponist James Horner stortte neer tijdens een vlucht met zijn privévliegtuig. Hij componeerde de muziek voor onder andere Titanic, A Beautiful Mind en Braveheart.

De 61-jarige Horner won twee Oscars won voor My Heart Will Go On, voor beste soundtrack en beste titelsong van de film Titanic.

Eind jaren zeventig begon hij zijn carrière als filmcomponist. Hij schreef filmmuziek voor onder meer George Lucas, Steven Spielberg, James Cameron, Oliver Stone en Ron Howard. Hij was de man achter de muziek van Legends of the Fall, Apollo 13, The Boy in the Striped Pyjamas, A Beautiful Mind, Bravehart, The Mask of Zorro en Avatar.

James Horner crashte met zijn vliegtuig in de buurt van Santa Barbara. Hij bestuurde het toestel zelf. De reden voor het ongeluk is nog niet bekend.

‘Mijn familie werd getroffen door een grote tragedie en ik trek me een tijdje terug. Ik wil wat tijd en privacy vragen om te herstellen van dit verlies. We zijn een fantastische man met een groot hart en een ongelooflijk talent kwijt. Hij stierf terwijl hij deed waar hij van hield’, schrijft zijn assistente Sylvia op Facebook.(LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content