Tine Reymer over nieuwe single ‘Bittersweet’: “Heel de mensheid leeft in angst”

© nvt

De single ‘Bittersweet’ is een eerste voorsmaakje uit de nieuwe plaat van Tine Reymer. Het voorlopig titelloze album komt uit in het voorjaar van 2015. Voor Reymer is het de eerste keer dat ze muziek uitbrengt onder haar eigen naam. “Ik hoef me niet meer te verstoppen achter pseudoniemen.”

Op haar kersverse single klaagt Tine Reymer de angst aan waar mensen in leven. Volgens haar maken we van kleine zorgen meteen grote problemen. “Als iemand zegt dat hij om twee uur thuis gaat zijn en om zes uur is hij er nog steeds niet, dan beginnen we al bijna zijn begrafenis te plannen”, zegt ze.

“Heel de mensheid leeft in angst, ik ook. Ik heb bijvoorbeeld veel schrik om een geliefde te verliezen. We worden ook bang gemaakt. Lees maar eens de krant of zet je tv op, dan is het moeilijk om nog onbezorgd door het leven te gaan. Belachelijk eigenlijk, want we hebben geen oorlog of aanslagen in ons land. We leiden een relatief goed leven en toch zitten we vol zorgen.”

REYMER

Na een aantal muzikale projecten (El Tattoo del Tigre en Billie King), brengt ze nu voor het eerst muziek uit onder de naam REYMER. “Het is nu mijn project en het zijn mijn nummers. Dat was bij Billie King ook al zo, maar toen vond ik REYMER nog een lelijke naam. Bij deze plaat gooi ik alle ballast van me af en is het gewoon REYMER. Ik hoef me niet meer te verstoppen achter een pseudoniem.”

Reymer zingt niet alleen, achter de schermen trekt ze ook aan verschillende touwtjes. “Ik produce alles zelf. Zo ben ik heel nauw betrokken bij het afmixen van alle nummers. Het wordt op die manier volledig mijn eigen verantwoordelijkheid.”

Een genre plakken op haar muziek, kan ze niet. “Het is heel uiteenlopend. Naast country-invloeden zit er ook blues en zelfs gospel in. Je hoort in je leven zo veel liedjes en je neemt onbewust een heleboel zaken mee. Zo ben ik beïnvloed door Joan Armatrading en The Peddlers, maar evengoed door Prince en Bach. Mijn stemgeluid wordt vaak vergeleken met dat van PJ Harvey, iets wat ik enkel als een eer kan beschouwen.”

Sedes & Belli

Bij het grote publiek is de vrouw van Peter Van Den Begin beter bekend als actrice dan als zangeres. Ze speelde hoofdrollen in ‘Loft’, ‘Windkracht 10: Koksijde Rescue’ en de politieserie ‘Sedes & Belli’.

Toch was het nooit haar ambitie om te gaan acteren. “Ik ben daar heel toevallig mee in aanraking gekomen toen ik de muziekopleiding volgde aan Herman Teirlinck (nu Koninklijk Conservatorium Antwerpen). Wanneer je gezicht op televisie verschijnt, ben je plots een actrice. Ik zing daarentegen al heel mijn leven. Dat is mijn natuurlijke habitat. Daarin voel ik mij thuis. Ik heb dan ook een aantal jaar geleden besloten om het acteren even stop te zetten zodat ik mij volledig op muziek kon storten. Ik ben een zangeres die acteert, geen actrice die zingt.” (WH)

De nieuwe plaat komt uit in het voorjaar van 2015. In februari gaat de release-tour van start. Bekijk hieronder de clip van de nieuwe single ‘Bittersweet’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content