Tiësto en Daft Punk zijn rijkste dj’s ter wereld

© Reuters

Voor het tweede jaar op rij brengt Celebrity Net Worth een lijstje uit van de vijftig rijkste dj’s ter wereld. De Nederlander Tiësto prijkt op het hoogste schavotje. De heren van het duo Daft Punk vervolledigen de top drie.

Voor het tweede jaar op rij mag Tiesto zich ’s werelds rijkste dj noemen. Vorig jaar werd zijn vermogen nog geschat op vijftig miljoen euro, en hij heeft daar het afgelopen jaar nog een kleine acht miljoen euro aan toegevoegd. Een avondje plaatjes opleggen levert hem al snel een 190.000 euro op, en hij vliegt van gig naar gig in zijn customized Gulfstream privéjet. Voor deze lijst hielden de mensen van Celebrity Net Worth rekening met de muziekverkoop, merchandising, inkomsten van tournees, licenties, vastgoed en royalties.

De Franse zwaargewichten in de branche, a.k.a Daft Punk, zitten er ook warmpjes in. Zowel Guy-Manuel de Homem-Christo als Thomas Bangalter zouden door licentieovereenkomsten, platenverkoop en merchandising elk zo’n 46,2 miljoen euro op de bankrekening staan hebben. En het succes van hun nieuwe album ‘Random Access Memories’ zal daar wel voor een stuk tussen zitten. De plaat werd gereleaset in mei en werd het snelst verkopende album van 2013. De single ‘Get Lucky’ staat in het Verenigd Koninkrijk al vijf weken op de nummer één in de hitlijsten, en is inmiddels het meest gestreamde nummer op de online muziekdienst Spotify.

Ook Skrillex boert goed als diskjockey. Hij staat met zo’n 12,3 miljoen euro pas op de negentiende plaats in het lijstje van rijkste dj’s, maar sprokkelde de helft van dat vermogen wel bij elkaar in de voorbije twaalf maanden. Naast drie Grammy’s verdiende hij het afgelopen jaar naar schatting 11,5 miljoen euro.

Andere dj’s die bovenaan in het lijstje staan zijn Paul Oakenfold (44,6 miljoen euro), Paul van Dyk (34,6 miljoen euro) en Armin Van Buuren (30,8 miljoen euro). De jongens van Swedish House Mafia verdienden afgelopen jaar zo’n 11,5 miljoen euro, Steve Aoki 10 miljoen euro en Deadmau5 vergaarde ongeveer 9,2 miljoen euro. De 23-jarige Zweedse dj Avicii tourde met Madonna en verdiende afgelopen jaar een stevige 6 miljoen euro. De volledige lijst vindt u hier terug. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content