Tiener is Twitter-ster dankzij Kanye West

Eind juli registreerde rapper Kanye West zich op Twitter. Niet veel later veranderde hij het leven van een doodgewone tiener, de enige persoon die hij tot dusver volgt.

Kanye West vertoeft slechts twee weken op Twitter, en wordt al door nagenoeg 600.000 mensen gevolgd. Zelf volgt de rapper slechts één persoon: Stephen Holmes, een simpele tiener uit Coventry, Engeland.

Holmes’ leven kreeg een geheel andere wending toen West de follow-knop indrukte en hem een Twitter-bericht (‘you are the chosen one dun dun dun’) stuurde. Op een dag tijd voegden zo’n 1600 mensen de tiener toe op Twitter, en werd hij overstelpt met vragen van journalisten. Stephen Holmes besloot al snel om de pers niet meer te woord te staan, en om enkele dagen afstand te doen van zijn Twitter-profiel.

Enkele maanden eerder veroorzaakte Conan O’Brien een soortgelijke Twitterstorm. Hij besliste om een zekere Sarah Killen als enige persoon te volgen. Haar aantal volgelingen steeg in no time van vijf naar tientallen duizenden.

Gisteren gooide Kanye West overigens een nieuw nummer – een samenwerking met Beyoncé en Charlie Wilson – te grabbel op zijn website. Beluister het hier.

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content