Tienduizenden festivalgangers overspoelen campings Pukkelpop

© /

Tienduizenden bezoekers van het muziekfestival Pukkelpop zijn woensdag rond de middag aangekomen in Kiewit. Ze zijn direct gestart met het innemen van de immense kampeerterreinen die rond de podia zijn ingericht.

Omdat de drukke verkeersader, die tussen het festivalterrein en de grootste camping loopt, is afgesloten voor het verkeer, nestelen de bezoekers zich midden op straat. Ze wachten geduldig in het zonnetje hun beurt af om de tentjes op te zetten en hun festivalticket in te ruilen voor een polsbandje.

De organisatie van het kampeerterrein loopt vlekkeloos. De pop-uptentjes staan onmiddellijk recht, waarna de volgende rij van het terrein wordt prijsgegeven om in te nemen.

Gasflessen verboden

Vele tienduizenden festivalgangers zijn nu al drukdoende om zich voor te bereiden op het driedaagse festival. Opvallend veel jonge muziekliefhebbers, vaak niet ouder dan 15 jaar. Op de camping zijn alle voorzieningen aanwezig. Na het incident met een gasfles vorig jaar, is het nu verboden om eigen gasflessen mee te brengen en zelf eten op te warmen. In de plaats zijn enkele kookeilanden ingericht waar de kampeerders terecht kunnen. Daarnaast zijn er ook eetkraampjes, bakkerijen, een winkel en een speelhoek, waar allerlei spelletjes kunnen gespeeld worden.

Op Camping Chill, zoals de grootste camping voor 30.000 bezoekers heet, staan ook enkele promotentjes van onder meer Oxfam, De Mens Nu en zelfs van de socialistische vakbond ABVV. De warme zomerzon zorgt bij de aankomst meteen voor een uitstekende sfeer. Alle festivalgangers kijken relaxed uit naar de aftrap van het muziekgebeuren, dat woensdagavond speciaal voor de campingbezoekers van start gaat.

(Belga/JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content