Tien om te zien op Boomtown

Dit jaar stikt het weer van het jong en minder jong talent op Boomtown, het minifestival tijdens de Gentse Feesten. Een selectie.

Dit jaar stikt het weer van het jong en minder jong talent op Boomtown, het minifestival tijdens de Gentse Feesten. Een selectie:

Jacco Gardner (24 juli, 19:30 tot 20:30 in de Handelsbeurs)

Nederlandse multi-instrumentalist die u het feelgoodmoment van de avond zal bezorgen. De jonge creatieve duizendpoot verwelkomt je in de ideale popwereld, waar heerlijke melodieën de popperfectie benaderen.

Marble Sounds (24 juli, 21:30 tot 22:40 in de Handelsbeurs) De postrockband Marble Sounds begint stilaan door te breken bij het grote publiek. Dat hebben ze onder meer te danken aan hun hit ‘Good Occassions’, uit hun vorige cd ‘Nice is Good’. Uiteraard zit ook hun typische sound, gekenmerkt door een goeie scheut melancholie, aangename ballades en zielsplijtende melodieën, er voor iets tussen.

Soldier’s Heart (25 juli, 18:30 tot 19:10 op de Kouter)

Soldier’s Heart verovert in sneltempo harten. De winnaars van Studio Brussels Nieuwe Lichting 2013 kwamen begin juni al op de proppen met hun eerste single ‘African Fire’. Eerder schreven ze ook al de Talent Van Het Jaar-award van cultuursite Cutting Edge op hun naam. En het gaat hard voor de piepjonge muzikanten: ze kregen prompt een plaatsje op de affiche van Pukkelpop en in april volgend jaar mogen ze hun kunsten op het droompodium van de Brusselse AB tentoonspreiden. Maar eerst houdt het feeërieke groepje halt op de Kouter. Dikke aanrader.

Get Well Soon (25 juli, 20:30 tot 21:20 in de Handelsbeurs) De band Get Well Soon is ontsproten uit het creatief brein van Konstantin Gropper die twee jaar geleden zijn debuutplaat ‘Rest Now, Weary Head! You Will Get Well Soon’ op de wereld losliet. Zijn succes in zijn thuisstad Berlijn, als in andere delen van Europa, heeft hij vooral te danken aan zijn folky covers van danshits, strijkersarrangementen en breekbare songs. Zeker het ommetje waard.

An Pierlé (25 juli, 22:50 tot 23:50 in de Handelsbeurs)

De eigenzinnige An Pierlé leverde een knap zesde album af dat bol staat van de klasse. Niet zomaar de zoveelste Humo’s Rock Rally-finalist, maar één met een eigen identiteit, een eigen karakter, bloedmooie songs en boordevol talent.

Efterklang (25 juli, 22:30 tot 23:45 op de Kouter)

De intrigerende Deense formatie Efterklang zit zelden om een experimentje verlegen. Tijdens haar vorige tournee eind vorig jaar speelt ze de nummers uit haar nieuwe cd ‘Piramida’, telkens met een plaatselijk symfonisch orkest, en dat leidde niet zelden tot euforische taferelen. Wie de jongste tien jaar het traject van Efterklang een beetje heeft gevolgd, weet onderhand dat de groep uit Kopenhagen er geen is van dertien in een dozijn. Hoewel haar zinnenprikkelende combinatie van indietronica, postrock en neoklassieke muziek vandaag poppier klinkt dan vroeger, heeft ze altijd wel verrassingen in petto. Benieuwd wat ze dit keer uit hun hoed toveren? Komen zien!

Jef Neve “Sons Of The New World” (26 juli, 21:30 tot 22:50 in de Handelsbeurs)

Het wonderkind/de jazzpianist Jef Neve beheerst al geen ander de pianokunst en het bedrijven van lekkere jazz. Hij heeft een oeuvre om ‘jawadde’ tegen te zeggen, dat zowel jazz als klassiek bestrijkt, en nu heeft hij ook de filmmuziek voor ‘De helaasheid der dingen’ geschreven. Daarnaast is hij eigenaar van maar liefst vijf MIA’s. En als dat alles u niet kan overtuigen, dan kan u maar beter naar De Romeo’s op de Korenmarkt gaan kijken.

Spinvis (26 juli, 23:30 tot 00:45 op de Kouter)

Spinvis is de eenmansband van Erik de Jong, het pop alter ego waarmee die in 2002 zijn opmerkelijke intrede deed in de Nederlandse muziek. Sindsdien is hij God in Nederland, en ook in Vlaanderen geniet hij een hoge vorm van muzikale onschendbaarheid. De Jong wordt sindsdien onophoudelijk gevraagd om liedjes te verzinnen bij televisieseries, radiodocumentaires, theatervoorstellingen, hoorspelen, poppenkasten en ander gespeeld spektakel. De Nederlander had met het fraaie ‘Tot ziens, Justine Keller’ (2011) voor het eerst sinds 2007 weer een nieuwe cd uit.

Oscar & The Wolf (27 juli, 21:20 tot 22:10 op de Kouter)

Begin juni vorig jaar mochten Oscar and the Wolf voor niemand minder dan Lou Reed de Luxemburgse Rockhal opwarmen. Het Limburgs-Gentse kwartet mocht vorig jaar meermaals de champagne ontkurken, want een jaar na de eerste ep ‘Imagine Mountains’ en het bijhorende radiohitje ‘Pasture’, waarin we iets van Bon Iver herkenden, had het een tweede album uit, ‘Summer Skin’. Veelbelovend dus.

The Bony King of Nowhere (27 juli, 23:30 tot 00:45 op de Kouter)

Het muzikaal genie Bram Vanparys weet als geen ander uw gevoelige snaar te raken met delicate gitaarpartijen, een indringende stem en tekstuele pareltjes. Na enkele succesvolle optredens met vrienden besloot Vanparys helemaal in z’n eentje een plaat op te nemen. Hij trok zich terug in het bos, waar hij in alle rust en eenzaamheid werkte aan een heel bijzonder album. Zo ontstond The Bony King of Nowhere, een volbloed Gentenaar die op ongetwijfeld sublieme wijze Boomtown op de Kouter muisstil zal krijgen, om met z’n laatste akkoord het festival af te sluiten.

Quentin Soenens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content