Tien acts die u zeker moet zien op Tomorrowland

Voor diegenen die een ticket hebben kunnen bemachtigen, zetten wij onze top tien op een rijtje. Of je nu al fistpumpend het weekend wil doorbrengen of eerder wil genieten van enkele pioniers van het elektronische muziekgenre, deze namen moet u zeker gezien hebben.

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juli worden de terreinen van De Schorre in Boom voor de 9e keer omgetoverd tot het dancefestival Tomorrowland. Voor diegenen die een ticket hebben kunnen bemachtigen, zetten wij onze top tien op een rijtje. Of je nu al fistpumpend het weekend wil doorbrengen of eerder wil genieten van enkele pioniers van het elektronische muziekgenre, deze namen moet u zeker gezien hebben.

The Oddword (vrijdag- 13u30 tot 14u45 – Jacked)

Het Belgische duo Boy Kortekaas en Ylli Engels brengt ruwe elektronische muziek dat al eens durft resulteren in een mosh pit. Vooral hun remix van Chop Suey van System of a down heeft als effect dat niemand nog stil staat.

Dimitri Vegas & Like Mike (vrijdag – 24u tot 1u – Main Stage)

Als resident dj’s van het festival zullen deze namen u waarschijnlijk wel bekend in de oren klinken. Het Antwerpse dj-duo staat garant voor een decadent feestje bestaande uit met champagne overgoten fans en vette beats.

Carl Cox (vrijdag – 11u tot 1u – Carl Cox & Friends)

Iemand die zijn eigen podium krijgt is op zijn minst een gevestigde waarde te noemen. Mis deze gelegenheid niet om een van de pioniers van techno en acid house aan het werk te zien.

Miss Kittin (vrijdag – 20u tot 21u – Forma. T)

De Franse Miss Kittin scoorde enkele jaren geleden verschillende radiohits en was mede verantwoordelijk voor de immense opmars van elektronische muziek. Ze combineert zang en rap met dub en elektronische pop.

Steve Aoki (vrijdag – 18u tot 19u30 – Dim Mak /zondag – 22u45 tot 12u – Main stage)

De Amerikaanse dj en producer Steve Aoki mag dit jaar twee keer het podium bestormen op Tomorrowland. Naast verschillende hits onder eigen naam – Whoop Whoop is nog steeds de festivalkreet bij uitstek – is hij ook mede verantwoordelijk voor heel wat andere party anthems. Verwacht je vooral aan stomende beats, populaire hits en de nieuwe generatie elektroliefhebbers. U kent ze wel, de fluo zonnebril-dragende YOLO’ers van deze wereld.

Maxim Lany (zaterdag – 12u15 tot 13u15 – Main stage)

Dj en producer Maxime is al jaren een vaste waarde in het Gentse (en Belgische) nachtleven. Als resident van toonaangevende clubs en feestjes zoals Culture Club en Poplife, is het dan ook maar normaal dat hij een plaats krijgt op Tomorrowland. Verwacht je aan pompende house muziek, ideaal om het feestje op de tweede dag op gang te krijgen.

Laidback Luke (zaterdag – 18u30 tot 20u – Super You & Me)

De Nederlandse Luke staat garant voor hyper-drive-house-step en ghetto-jack-trance-bass, hét geluid van nu en van het voorbije decennium.

Dave Clarke (zondag – 22u tot 24u – Dave Clarke)

Nog zo een pionier die een eigen podium heeft op Tomorrowland. Dave Clarke staat ook wel gekend als The Baron of Techno, al is hij ook veel meer dan dat. Hij was een van de eerste dj’s die de digitale revolutie omarmd heeft en draait al 11 jaar niet meer met vinylplaten. Hier mag u vooral een knap staaltje authentieke, en toch ook heel vernieuwende, techno verwachten.

Rush (zondag – 15u15 tot 19u15 – KNE Deep)

Isaiah Major staat vooral gekend voor het hardere technowerk, al durft hij ook eens jazz, disco, funk en soul in zijn set te gooien. Opnieuw een pionier in het genre dus probeer een stuk van zijn 4u(!) durende set mee te pikken.

David Guetta vs Afrojack vs Ricky Romero (zondag – 20u30 tot 22u45 – Main stage)

Toegegeven, David Guetta is de internationale variant van ‘handjes in de lucht’ Regi. De kans is dan ook groot dat hij gedurende de set heel wat door de microfoon zal roepen, champagne in het publiek zal spuiten of iedereen zal aanmanen om op de grond te gaan zitten en vervolgens recht te springen tijdens de climax van het nummer. Toch is Tomorrowland niet compleet zonder David Guetta, zeker niet nu hij enkele vrienden heeft uitgenodigd. Fistpumpen en meebrullen is de boodschap.

(RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content