Tickets Tomorrowland in sneltempo uitverkocht: ‘Te dure tickets op zoekertjessites worden in de gaten gehouden’

Dag 3 © Wouter Van Vaerenbergh

De 90.000 tickets, die voor de Belgische festivalgangers werden voorbehouden, werden deze ochtend in 40 minuten verkocht.

Enkel wie zich had geregistreerd, maakte deze ochtend kans op tickets voor het dancefestival. Elke geregistreerde ontving een link van waaruit ze konden doorklikken. De preregistratie was een succes, aldus woordvoerster Debby Wilmsen. ‘Ruim 20% meer Belgen dan vorig jaar hadden zich vooraf geregistreerd. Ook tijdens de buurtverkoop vorige week in de Rupelstreek merkten we dat de vraag naar tickets groter was dan de voorbije jaren. Wereldwijd klokken we nu al af op een half miljoen preregistraties’, vertelde ze aan deredactie.be.

Volgens Wilmsen gingen de tickets nog nooit zo snel de deur uit. ‘Op 40 minuten tijd waren alle beschikbare tickets besteld en de bijhorende betalingen afgerond. Op het absolute piekmoment stonden er meer dan 130.000 mensen in de virtuele wachtrij voor 90.000 beschikbare tickets.’

Toch nog een kans

Wie van een kale reis terugkeerde, maakt volgende week ook nog kans. Volgend weekend worden de internationale tickets te koop aangeboden. Hier wordt opnieuw met preregistratie gewerkt. Wie zich dus al registreerde voor de Belgische voorverkoop kan aan de slag met dezelfde link. Paraat staan op zaterdag 6 februari om 17u is dus aangewezen.

Zoekertjessite Kapaza.be laat intussen weten geen zoekertjes toe te staan met tickets die duurder zijn dan de verkoopprijs. De organisatie heeft een team van zowat twintig personen die zoekertjes controleren vooraleer ze worden gepubliceerd. Bij piekmomenten, zoals met de ticketverkoop van Tomorrowland, is het team extra waakzaam, klinkt het. (AB/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content