Thurston Moore wordt lid van black metal band Twilight

Thurston Moore, voormalig frontman van Sonic Youth, gaat aan de slag bij de black metal band Twilight. Dat heeft zanger Blake Judd bekend gemaakt in een interview met The 1st Five.

Thurston Moore blijft na de Sonic Youth-split en zijn scheiding met bassiste Kim Gordon niet bij de pakken neerzitten. In een interview met The 1st Five kondigde Blake Judd aan dat Moore lid zal worden van Twilight. Judd zelf is frontman van de psychedelische black metal band Nachtmystium en maakt onder het pseudoniem ‘Azentrius’ deel uit van Twilight.


De zanger is enorm opgetogen over Moores aansluiting bij de groep. ‘Toen ik twaalf was, had ik al Sonic Youth-platen. Nu hebben Moore en ik niet alleen gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen, hij zal ook deel uitmaken van een band die ik heb opgericht’, aldus Judd.


Moore bracht in mei 2011 zijn nieuwe soloplaat ‘Demolished Thoughts’ uit en is daarnaast frontman van de piepjonge band Chelsea Light Moving. Vorige week kondigde Sonic Yout-gitarist Lee Ranaldo nog aan dat de band archiefmateriaal uit de jaren tachtig zou uitbrengen. Van een reünie zou nog geen sprake zijn. (AVL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content