Thurston Moore Band komt naar Sonic City

© gf

Sonic City heeft nieuwe namen van de door Viet Cong samengestelde line-up vrijgegeven. De grootste act is Thurston Moore Band, het soloproject van de Sonic Youthgitarist. Ook Follakzoid, Disappears, Bo ningen en The Pop Group bevestigden hun komst naar Kortrijk.

Even geleden geraakte bekend dat de Canadese band Viet Cong de achtste editie van Sonic City zou cureren. Het tweedaagse festival vindt plaats in De Kreun in Kortrijk en geeft telkens één groep de kans om de affiche samen te stellen.

Met de komst van Thurston Moore Band heeft Sonic City alvast een stevige headliner vast. De voormalige gitarist van noiselegende Sonic Youth speelde afgelopen weekend nog het Cactusfestival plat.

De organisatie van het festival gaf daarnaast nog vier andere namen vrij. Föllakzoid is een Chileens kwartet met krautrock- en ambientinvloeden. Ook de Britse postpunkgroep The Pop Group zal erbij zijn. De band rond Dan Catsis is sinds 2010 opnieuw samen na een split van bijna 30 jaar.

De andere twee nieuwe acts op de affiche zijn de Japanse punkers van Bo ningen en Disappears, een shoegazeband uit Chicago. Eerder tekenden onder andere Chelsea Wolfe, Lightning Bolt en SUUNS + Jerusalem in My Heart al present.

Nadat de early birdtickets bliksemsnel de deur uitgingen, zijn er vanaf vandaag ook dagtickets te koop voor het festival. Die zullen 30 euro kosten voor Kreuncardhouders en 33 euro voor andere bezoekers.

Meer informatie en tickets vind je op www.soniccity.be.

(JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content