Thom Yorke pakt uit met soundtrack van ruim 18 dagen

© Eliot Hazel

18 dagen, 432 uur of een overweldigende 25 920 minuten. Dat is de tijd die je moet uittrekken om naar de nieuwe solosong van Thom Yorke te luisteren.

Subterrane. Zo doopte Radiohead frontman Thom Yorke zijn nieuwste muziektelg, een track die met zijn achttien dagen wel voor een heel lange bevalling moet gezorgd hebben. Het uit de kluiten gewassen nummer dient ter begeleiding van de tentoonstelling The Panic Office, van de hand van de Britste kunstenaar Stanley Donwood. Die verzorgt sinds Radioheads The Bend al het artwork voor de albums van de immens populaire band, naast ook dat van Yorkes zijproject Atoms For Peace.

En nu was het blijkbaar tijd om iets terug te doen. Vandaar de soundscape die het Australische radiostation Triple J als “een ijzingwekkende mix van omliggende texturen, experimentele geluiden en veldopnames” omschreef.

Fans die voor dit indrukwekkende muziekproject tussen 21 mei en 6 juni toch niet willen afzakken naar Sydney, zullen moeten wachten tot na afloop van de tentoonstelling. Nochtans, mensen doen watertanden met een kleine preview doet hij als de beste. Bekijk hier de video. (EDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content