Third Man Records brengt legendarische platen van Sun Records opnieuw uit

Third Man Records, het platenlabel van muzikant Jack White (The White Stripes), werkt nu samen met Sun Records, en zal een reeks iconische platen uit de jaren 1950 van artiesten zoals Johnny Cash en Rufus Thomas, opnieuw releasen.

In 1952 werd in het woelige Amerikaanse Tennessee Sun Records opgericht. Het platenlabel organiseerde opnamesessies en producete werk van legendarische artiesten als Elvis Presley en Johnny Cash.

In zijn iconische gele stijl liet Sun zich niet vastpinnen binnen een bepaald muziekgenre. Het label releasete country, rock & roll en blues, maar ook gospel, rockabilly en bluegrass.

Nu, zestig jaar later acht Third Man Records, dat ook gezeteld is in Tennessee, de tijd rijp om enkele van de memorabele platen uit de indrukwekkende catalogus van Sun Records terug in de spotlight te plaatsen. En dat doen ze in het format zo kenmerkend voor Sun: 7″ 45-toeren singles.

De eerste drie singles die gereleased zullen worden, zijn ‘Bear Cat’ van Rufus Thomas, ‘Just Walking in the Rain’ van The Prisonaires en ‘Get Rhythm’ van Johnny Cash.

Elke release wordt een trouwe weergave van het origineel van Sun Records. Het klassieke logo en de look van het label blijft bewaard, alsook de prachtige hoezen met de iconische haan.

De samenwerking tussen Third Man records en Sun Records zou een tijdje moeten duren. Beide labels werken nu al aan andere releases die in de toekomst nog moeten verschijnen. Wie weet mag het publiek gaan hopen op wat Elvis Presley. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content