The xx gaat weer touren

The xx keert weer naar het muzikale voorplan. Vanaf volgende maand gaat het Britse trio op tournee, in afwachting van hun nieuwe album.

The xx gaat op herfsttournee door Europa en Japan. Dat kondigde de band zelf aan. Het magische trio rond zangeres Romy Madley Croft, bassist Oliver Sim en geluidsarchitect Jamie xx heeft nieuwe songs klaar en wil ze ‘uittesten op plaatsen waar ze niet zo vaak komen’, zo melden ze. Fans uit Kroatië, Tsjechië, Polen, Litouwen en Japan mogen zich gelukkig prijzen. Want enkel in deze landen zal de tourbus van The xx dit jaar halthouden. Het zijn meteen ook hun eerste concerten in drie jaar tijd.

In het voorjaar komt het grotere werk, met optredens op festivals in Colombia, Brazilië, Argentinië en Chili. En daarna hopelijk – waarschijnlijk – ook een (openlucht)concert in België. Wie getuige was van hun passage op Pukkelpop, in 2013, weet hoe verfijnd en ronduit betoverend The xx uit de hoek kan komen, ook op een groot podium.

In 2010 wonnen de Londenaars de prestigieuze Mercury Music Prize voor hun debuutalbum. Het tweede album, Coexist, verscheen in het najaar van 2012. Wanneer de nieuweling uitkomt, is voorlopig niet bekend. Het trio deelde wel een playlist met 27 songs waarnaar ze luisterden terwijl ze hun tijd doorbrachten in de studio (zie onderaan), samen met deze foto. (DB)

A photo posted by The xx (@thexx) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content