The Who hervat afscheidstournee in februari

Roger Daltrey en Pete Townshend van The Who tijdens een concert in 2012. © Reuters

De legendarische Britse rockgroep The Who gaat zijn afscheidstournee eind februari voortzetten, na een reeks cancels wegens een hersenvliesontsteking van frontman Roger Daltrey.

De tournee werd begin deze maand tijdelijk stopgezet omdat zanger Roger Daltrey ziek was geworden. De concertreeks van The Who wordt op 27 februari hervat in Detroit. Dat heeft de band in de nacht van dinsdag op woensdag bekendgemaakt.

De band zal in totaal 28 optredens geven in de VS en Canada. Het laatste concert zal op 29 mei plaatsvinden in Las Vegas.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de tournee van The Who op 13 december in Abu Oakland (Californië) zou eindigen. Maar na de optredens in Abu Dhabi, Europa en verschillende Amerikaanse steden werd het vervolg van de tournee on hold gezet omdat frontman Roger Daltrey een virale hersenvliesontsteking had opgelopen. “Ik ben aan het herstellen en voel me al veel beter”, zo zegt de 71-jarige Daltrey daarover nu in een persbericht.

Daltrey en gitarist Pete Townshend hadden eerder al aangekondigd dat deze tournee hun laatste zou worden. Ze sluiten evenwel niet uit dat er later nog occasionele optredens kunnen plaatsvinden. De Londense band The Who werd vijftig jaar geleden opgericht. De groep werd wereldberoemd met het kapotsmijten van gitaren, maar ook met rockklassiekers als “I Can’t Explain”, “My Generation”, “I Can See for Miles” en “Pinball Wizard”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content