The White Stripes vereeuwigd op live cd

Goed nieuws voor wie The White Stripes nog nooit live aan het werk heeft gezien. Het laatste concert van de band zal uitkomen als live album.

Jack en Meg White hebben een hele reeks hits op het lijstje staan. Ze begonnen eraan in 1997 en kondigden in februari 2011 het einde van The White Stripes aan. De band achter de grootste rock-anthem ooit zette daarmee een punt achter een rijkgevulde carriëre. Ze brachten zes albums uit waaronder ‘Elephant’, dat voor de grote doorbraak zorgde. De band scoorde met ‘Seven nation army’, ‘Jolene’ en ‘My doorbell’ enkele monsterhits en is niet meer weg te denken uit menig platenwinkel en de rockgeschiedenis in het algemeen.

Maar aan al wat goed is komt een eind, de band stopte met touren in 2007 en kondigde de definitieve split aan in februari 2011. Voor al wie heimwee heeft naar de bijtende rock ’n roll en knallende liveprestaties van de band is er wel goed nieuws. Het allerlaatste concert ooit van de band, op 31 juli 2007 in Mississippi, zal uitgebracht worden in de vorm van een live album, een kleine troost.

Laurens DeBlock

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content