The Rolling Stones zorgen op Pinkpop voor vuurwerk

© Reuters

Na een show van meer dan 2 uur, ruim een half uur langer dan gepland, sloten The Rolling Stones hun Pinkpop-optreden uitbundig af met de knaller “Satisfaction”.

Gevolgd door een oorverdovend applaus vanuit het massaal toegestroomde publiek en een daverend vuurwerk.

In het Nederlandse Landgraaf brachten de Britse rockers een wervelende, energieke show waarin alle grote hits voorbijkwamen. Net als de wereldsterren zelf, gingen de 67.000 bezoekers op het stampvolle festivalterrein van de eerste tonen tot de laatste noot compleet uit hun dak. Heel Pinkpop leek 2 uur lang te zingen, dansen en klappen.

Frontman Mick Jagger had het zichtbaar naar zijn zin met zijn muzikale maatjes op het podium. Hij bespeelde het publiek, danste, sjanste, rende van links naar rechts het podium over, paradeerde parmantig in het rond en grapte met zijn bandleden.

Oranje voetbalshirt

De Stones sloten hun reguliere set af met “Brown sugar”, waarna Jagger het publiek in gebroken Nederlands “een goede nacht” wenste. Na een hoop uitbundig gejoel en geklap vanuit het publiek keerden de mannen terug voor een toegift.

Ingeleid door het Utrechtse close harmony koor Dekoor speelden ze “You can’t always get what you want”, gevolgd door “Satisfaction”. Voor de grote afsluiter had Jagger zich in een oranje voetbalshirt gehesen. Met een diepe buiging namen Jagger, Richards, Wood en Watts afscheid van het Pinkpoppubliek.

Binnen drie weken, op zaterdag 28 juni, spelen The Rolling Stones in ons land op TW Classic in het festivalpark in Werchter. TW Classic was op een uur tijd uitverkocht. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content