The Rolling Stones vieren 50-jarig bestaan met tournee

© Reuters

The Rolling Stones zullen in 2011 opnieuw de podia afschuimen ter gelegenheid van hun 50ste verjaardag. Mick Jagger is zijn stembanden al aan het opwarmen…

The Rolling Stones zullen in 2011 opnieuw de podia afschuimen ter gelegenheid van hun 50ste verjaardag. Mick Jagger is zijn stembanden alvast aan het opwarmen, zo zegt gitarist Keith Richards (66) in het Duitse magazine Stern.

“Het kriebelt om opnieuw volop te gaan optreden. Maar niet in de grote stadions, maar in kleinere zalen en dat voor meerdere dagen… tot we worden buiten gesmeten”, aldus de gitarist, wiens autobiografie ‘Life’ sinds dinsdag verkrijgbaar is.

Stones-drummer Charlie Watts had in september al verklapt dat er een tournee op stapel staat. Mick Jagger en Richards leerden elkaar in oktober 1961 kennen en richtten een jaar later The Rolling Stones op. De Britse rockband groeide al snel uit tot een van de grootste allertijden.

De oude rockhelden trokken vijf jaar geleden nog twee jaar lang de hele wereld rond met hun “A Bigger Bang”-tournee. De concertreeks bleek met een inkomstenplaatje van 400 miljoen euro de meest lucratieve wereldtournee ooit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content