‘The Notebook’ aan basis van echtscheiding R. Kelly

De Amerikaanse r&b-zanger R. Kelly onthult in zijn recent verschenen autobiografie ‘Soulacoaster, The Diary of Me’ dat ‘The Notebook’ zijn scheiding met de voormalige achtergronddanseres Andrea Kelly veroorzaakt heeft.

De suikerzoete Ryan Gosling-film uit 2004 heeft al heel wat tranen doen vloeien. Dat ook de ruige rapper R. Kelly overstag gaat bij het zien van deze flinke portie romantiek, had echter niemand verwacht.

De film vertelt het sentimentele verhaal van een dolverliefd koppel uit de jaren veertig, dat door toedoen van een paar kwaadwillige ouders van elkaar gescheiden wordt. Maar, we willen het einde niet helemaal ‘verraden’, de liefde primeert en uiteindelijk komt alles weer goed.

In zijn memoires schrijft R. Kelly: ’toen de aftiteling verscheen, kon ik niet meer bewegen. Ik barstte in tranen uit. Voorbijgangers gaven me schouderklopjes en probeerden me te troosten. ‘The Notebook was prachtig, en ik weende omdat ik me een Valentijnsdag herinnerde waarop een helikopter een regen van rozen naar beneden liet vallen. Die dag was voor altijd voobij. Mijn huwelijk was dood. En er was niets dat ik kon doen om het nieuw leven in te blazen.’

Nochtans vond R. Kelly’s echtscheiding pas plaats in 2009, na twaalf jaar huwelijk en de pijnlijke onthulling van Kelly’s seksuele escapades met minderjarige meisjes.

De rapper bleek duidelijk heel wat jaren nodig te hebben om de film te laten bezinken. (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content