The Libertines kondigen reünieshow aan

The Libertines, de Britse band rond enfant terrible Pete Doherty, geeft een eenmalig reünieconcert in het Londense Hyde Park, vier jaar na hun laatste gezamenlijke optreden.

Vier jaar is het geleden dat ze nog eens samen op het podium stonden. Maar nu is het dan toch zo ver: The Libertines, de Britse band rond enfant terrible Pete Doherty, gaan opnieuw van jetje geven. Het viertal geeft op 5 juli een eenmalig reünieconcert in het bekende Hyde Park. De geruchten deden al enkele dagen de ronde, maar nu is het ook officieel.

The Libertines splitten in 2004. Zes jaar later speelden ze nog eens samen op festivals in Reading en Leeds. In een interview met Ynet vertelde Doherty dat hij toestemde voor de reünie uit pure nostalgie naar de ‘good old days’. En ook een beetje uit geldnood.

Het Londense publiek krijgt die dag een ander enfant terrible te zien: Shane MacGowan, die zijn grootste populariteit genoot in de jaren tachtig. De zanger, ook wel bekend als notoir drinkebroer, mag met zijn folkband The Pogues aantreden in het voorprogramma, net als de psychedelische space-rockers van Spiritualized. Het zal er in de backstage van Hyde Park geanimeerd aan toe gaan.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content