Thé Lau voor laatste keer op podium met The Scene in Utrecht

© Piet Goethals

Zijn laatste concert met The Scene vond eigenlijk op 21 juni plaats in de Brusselse AB, maar voor een optreden voor de Nederlandse koning maakt Thé Lau nog een uitzondering.

Het gloednieuwe muziekcentrum TivoliVredenburg in Utrecht krijgt donderdagavond hoog bezoek. Koning Willem-Alexander opent dan officieel het muziekcentrum. Vervolgens krijgt hij een rondleiding door de vijf concertzalen die het pand telt.

Voor de allerlaatste keer staat Thé Lau met zijn band The Scene op het podium. Hij zal er het toepasselijke lied “Open” zingen. Lau is ongeneeslijk ziek en hield de afgelopen weken met The Scene een afscheidstournee.

Het laatste concert vond eigenlijk op 21 juni plaats in de Ancienne Belgique (AB) in Brussel, maar voor een optreden voor de Nederlandse koning maakt de zanger nog een uitzondering.

TivoliVredenburg opende al op zaterdag 21 juni de deuren met een festival, waar meer dan 40 acts optraden. Tot donderdag waren er elke dag concerten. Het nieuwe muziekcentrum komt in de plaats van poppodium Tivoli en muziekcentrum Vredenburg. In het nieuwe gebouw is plek voor klassiek, pop, jazz en dance. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content