The Horrors kondigen nieuw album ‘Luminous’ aan

© Facebook

De Britse band The Horrors heeft de release van een nieuw album aangekondigd. ‘Luminous’ zal vanaf 5 mei in de rekken liggen.

De Britse band The Horrors heeft de release van een nieuw album aangekondigd. ‘Luminous’ zal vanaf 5 mei in de rekken liggen.

Toetsenist Tom Furse was al drie dagen op zijn Instagramprofiel naar iets aan het aftellen. Ook op de Twitteraccount van de groep werd de countdown gedeeld. Recent lieten de Britten nog weten de plaat af te hebben en enkel nog op zoek te zijn naar een titel en albumcover. Die blijken ze nu gevonden te hebben.

Meer van alles

De eerste single van het album, ‘I see you’ zal vanavond, maandag 24 februari, in première gaan tijdens Zane Lowes show op BBC Radio 1. ‘Luminous’ wordt het vierde album van the Horrors en volgt op ‘Skying’ dat in 2011 verscheen.

Over de titel vertelde frontman Faris Badwan aan NME dat het een sterk beeld gaf. ‘Het gaat om het idee van licht te geven en energie vrij te laten. Het vat onze manier van muziek maken goed samen. Als er een ding is dat constant gebleven is sinds de start van de groep, is het onze intensiteit.’

Het Britse muziekmagazine citeert Badwan ten slotte nog over de sound van ‘Luminous’: ‘Dit is het album waarbij ik het meest heb uitgekeken naar de release. Ik denk dat het misleidend zou zijn om te zeggen dat er meer gitaar of meer synthesizer op de plaat te horen zou zijn. De helft van de tijd klinken de gitaren toch gewoon net als synthesizers. Is het OK als ik zeg dat er wat meer van alles is?’ (WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content