The Feelies zijn terug van weggeweest.

De grondleggers van alles wat naar indierock ruikt, laten weer van zich horen met de nieuwe single ‘Should Be Gone’.

The Feelies hebben dan misschien geen vetpotten verdiend met de verkoop van hun platen, de Amerikaanse band heeft doorheen de tijd wel zijn plaatsje in de rockgeschiedenis weten te bemachtigen. Hun albums werden door de recensenten altijd lovend onthaald en R.E.M roemde de band altijd al als een van hun grootste invloeden. De groep geniet nu algemene erkenning als een van de pioniers van de indierock.

In 2009 kregen hun eerste twee platen, ‘Crazy Rhythms’ en ‘The Good Earth’, een deluxe heruitgave op Domino Records en nu breken de heren van The Feelies na twintig jaar de stilte met een nieuw nummer uit hun comebackalbum ‘Here Before’, dat in april verschijnt. De eerste single ‘Should Be Gone’ klinkt alvast als vintage Feelies en is een leuk zoethoudertje. Als dat echter niet volstaat, kunt u nog altijd eens hun debuut ‘Crazy Rhythms’ uit de kast halen. Het zal u niet spijten.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Arnout Vermeire

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content