The Eagles worden feniksen voor nieuw festival met bruggepensioneerde bands

© Reuters

Speciaal voor een nieuw, qua opzet enorm festival van “klassieke rock” heeft de groep The Eagles, pioniers van de countryrock, besloten tot een reünie.

De optredens van The Eagles op The Classic West op 15 en 16 juli in Los Angeles en, The Classic East op 29 en 30 juli in New York, worden de eerste van de band sinds de dood van frontman, gitarist en zanger Glenn Frey – met uitzondering van een hommage aan Frey tijdens de Grammy Awards van vorig jaar.

The Eagles, vooral bekend van het hitalbum “Hotel California”, zullen tijdens The Classic op het podium staan naast andere bands uit de jaren ’60 en ’70 als Fleetwood Mac, Journey, Steely Dan, The Doobie Brothers en Earth, Wind and Fire.

Het nieuwe festival speelt op veilig; want vorig jaar was op het festival “Classic Rock Coachella” in Californië reeds gebleken dat er nog ruim voldoende interesse is voor bejaarde rockgroepen en rockers. Magneten waren er onder meer Paul McCartney en de Rolling Stones.

De Eagles zullen te bewonderen zijn zonder Frey, funk- en R&B-groep Earth, Wind & Fire zal het podium beklimmen of er zich op laten hijsen zonder zijn stichter Maurice White. De Britse groep Fleetwood Mac zal voor het eerst sinds november 2015 optreden. Beide dames, de zoetgevooisde Stevie Nicks en pianiste-zangeres Christine McVie, zullen van de partij zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content