The Compact Disk Dummies winnaar Humo’s Rock Rally

Het Kortrijkse electropunkduo The Compact Disk Dummies heeft de tweejaarlijkse Humo’s Rock Rally gewonnen. Sleepers’ Reign, dat eerder al de publieksprijs kreeg, en Float Fall vervolledigen het podium.

The Compact Disk Dummies, een electropunkduo uit Kortrijk, heeft Humo’s Rock Rally 2012 gewonnen. De twee broers, 17 en 19 jaar, nemen 10.000 euro mee naar het repetitiekot. De publieksprijs ging naar Sleepers’ Reign.


Het tweejaarlijkse muziekconcours van Humo kende een opvallend gevarieerde finale. Het Antwerpse Tourist bracht hiphop, Tubelight begeesterde met shoegazerrock en Lili Grace nam zelfs een cello mee op het podium.


“Een zeer sterke editie”, zei Geert Op de Beek, Humo-journalist en een van de anciens in de jury. “Vorige jaren waren er telkens uitschieters, maar deze keer was bijna iedereen aan elkaar gewaagd. Van de tien finalisten konden er acht zo het ereschavotje op.”


Bierdouche


Na een beraadslaging van meer dan twee uur kwam The Compact Disk Dummies uit de bus. Het tweetal kreeg een cheque van 10.000 euro. Sleepers’ Reign, dat eerder al de publieksprijs ter waarde van 10.000 euro kreeg, won zilver en 7.000 euro. Float Fall nam 3.000 euro mee naar huis.


De stagedivende winnaars en de jury werden – zoals de Rock Rally-traditie dat wil – onmiddellijk bedacht met een bierdouche. “Hier zijn geen woorden voor”, zei Janus Coorevits eenmaal terug op het podium.


Met het geld willen hij en zijn broer beter materiaal kopen en misschien een plaat opnemen. Op de Beeck is geen bijzondere fan van het genre dat de Dummies spelen, maar ging af op zijn buikgevoel. “Deze jongens zijn gewoon goed in wat ze doen.” (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content