The Black Juggler werkt voor Das Pop

© Das Pop (www.daspop.com)

Sinds kort was hij/zij/het alomtegenwoordig: The Black Juggler, een anonieme en zelfuitgeroepen muziekmagiër. Nu laat de figuur het achterste van zijn tong zien: de Juggler werkt voor Das Pop.

Op de Facebookpagina van The Black Juggler lazen we dat we de figuur moeten zien als een ‘music-minded phenomenon’. Over zijn identiteit of opdrachtgever was tot vandaag niets bekend, alleen dat we het antwoord binnen enkele dagen te weten zouden komen.

Vandaag heeft The Black Juggler het raadsel voor ons opgelost. In zijn nieuwste Youtubefilmpje onthult de gemaskerde tovenaar dat hij een stroman van Das Pop is. Zijn mystery tune is niets minder dan een voorsmaakje van ‘The Game’, de nieuwe single van de groep.

Er bestonden verschillende theorieën over wie er achter de hype van The Black Juggler zat. Het eerste filmpje verscheen op de Facebookpagina’s van Soulwax, Goose, The Van Jets en School is Cool, waardoor die groepen plots verdacht werden. Daarnaast bracht The Juggler ook een verrassingsbezoek aan Sam De Bruyn van Studio Brussel, maar ook die kon de tovenaar niet ontmaskeren.

Ook Das Pop werd van tevoren genoemd als het mogelijke brein achter The Juggler. Het was al langer geweten dat Bent Van Looy en de zijnen aan een vierde album werkten. Met de hulp van The Black Juggler weet de groep althans een aanzienlijke buzz te creëren. Het doet een beetje denken aan de tactiek van Iamamiwhoami, die youtube een tijd geleden bestookte met raadselachtige teaservideos vol codes en cryptische boodschappen. Na weken speculeren bleek het toen over een nieuw project van de Zweedse Joanna Lee te gaan.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content