The 27 Club: Artiesten die sterven op hun 27ste

© Reuters

Kurt Cobain was 27 toen hij dood werd teruggevonden in de garage van zijn huis in Seattle. Deze artiesten waren even oud toen ze het hoekje omgingen. Allemaal leden van de betreurde ’27 Club’.

Op 5 april 1994 werd Kurt Cobain dood teruggevonden in de garage van zijn huis in Seattle. De jongeman die niets liever wilde dan wereldberoemd worden, was zijn eigen succes gaan haten en had zelf voor de dood gekozen. Hij vervoegde net als enkele andere bekende muzikanten de betreurde 27 Club, het weinig begerenswaardige kransje van muzikanten die op hun 27ste het hoekje omgingen.

Jim MorrisonDe doodsoorzaak van de iconische frontman van The Doors is niet helemaal duidelijk. ‘Hartfalen’ luidt het officieel, hoewel hij lang verslaafd was aan drank en drugs. Een autopsie werd echter nooit werd verricht. Hij overleed op 3 juli 1971.

Jimi Hendrix
De linkshandige gitaarheld overleed na een dodelijke cocktail van alcohol en slaappillen op 18 september 1970. Hij zou zijn verstikt in zijn braaksel.

Janis Joplin
Joplin overleed op 27-jarige leeftijd in 1970 aan een overdosis heroïne, na een blitzcarrière van vier jaar. Alweer een harde klap voor de muziekwereld, twee weken na de dood van Hendrix.

Alan WilsonDe frontman van de band ‘Canned Heat’, bekend van de heerlijke deuntjes in ‘Going Up to the Country’, is ook een betreurd lid van de 27 Club. Hij werd op 3 september 1970 dood aangetroffen na een overdosis.

Brian Jones
De gezondheid van Rolling Stone Brian Jones evolueerde omgekeerd evenredig met het succes van de band. Zijn buitensporig alcohol- en druggebruik zorgde er uiteindelijk voor dat hij uit de band werd gezet. Een maand later, op 3 juli 1969, vond zijn vriendin zijn levenloos lichaam op de bodem van zijn zwembad.

David Alexander
De bassist van de Stooges, een stevige drinker, werd op 7 februari 1975 in een ziekenhuis behandeld voor een ontsteking aan de alvleesklier. Hij overleed er drie dagen later aan een longoedeem.

Ook Amy Winehouse was 27 toen ze dood werd teruggevonden in haar Londense appartement. Ze overleed op 23 juli. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content