Thaise Deftonesfans furieus na afgelast concert

Nadat het concert van de Deftones in Bangkok op het laatste moment werd afgelast, reageerden een honderdtal fans woedend. Ze zorgden voor een grote ravage in en rond het concertgebouw.

Metalband Deftones zou op 15 februari optreden in de Thunderdome Arena, een concertgebouw met een capaciteit van zo’n 25.000 mensen. De show in Bangkok zou om 20u beginnen, maar door problemen met de elektriciteit werd om 21u30 aangekondigd dat de show niet zou doorgaan.


De meeste concertgangers gingen gewoon terug naar huis, maar een honderdtal fans bleef verbolgen achter. Met flessen en andere projectielen gooiden ze de ruiten van het concertgebouw in. Stoelen, tafels en bierstandjes moesten er ook aan geloven, sommige biertentjes werden zelfs in brand gestoken. Toen de politie arriveerde, waren de meeste relletjes echter al geblust. Niemand werd bij de incidenten gewond of gearresteerd.


Via hun Facebookpagina liet Deftones weten dat de problemen met de elektriciteit onoverkomelijk waren en ze zichzelf én fans niet in gevaar wou brengen door toch op te treden. Daarnaast boden ze hun verontschuldigingen aan en en vertelden dat ze zo spoedig mogelijk naar Thailand zouden terugkeren.


De leden van Deftones worden als de grondleggers van de nu-metal beschouwd en staan al 23 jaar samen op het podium. De band bracht in 2010 hun zesde album ‘Diamond Eyes’ uit, dat tot iTunes 2010 Rock Album of the Year werd uitgeroepen.Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content