‘Tenement Song’: Bekijk de nieuwe videoclip van Pixies

© /

Eind september komt Pixies met een nieuw album op de proppen. Daarop is deze ‘Tenement Song’ te horen. De single werd meteen ook voorzien van een animatievideo.

‘Pixies bestaan in hun tweede leven al langer dan indertijd, maar roestgevaar hoeft niemand dra te duchten’, zo schreef onze recensent na hun gesmaakte passage op Dour in juli. Op 30 september komt hun zesde album ‘Head Carrier’ uit. ‘Tenement song’, een solide track met stevige gitaren, is het nieuwe voorsmaakje.

De single, eentje die er zeker mag wezen, kreeg een geanimeerde videoclip mee, over een rat op wandel in een woonblok vol excentrieke figuren.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De cultband doet nog altijd beroep Paz Lenchantin voor het baswerk. Het nieuwe album wordt de tweede Pixies-plaat sinds het vertrek van de originele bassiste en stichtend lid Kim Deal. Zij stapte in juni 2013 op.

Dit jaar is het dertig jaar geleden dat de onverwoestbare Black Francis mee de band uit de grond stampte. Gitarist Joey Santiago en drummer David Lovering waren er toen ook al bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content