Taylor Swift is best verdienende beroemdheid

Taylor Swift © Reuters

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift verdiende tussen juni 2015 en mei 2016 liefst 170 miljoen dollar (ruim 128 miljoen euro), en staat daarmee op nummer één van de nieuwe lijst van Forbes van de best verdienende beroemdheden.

De voormalige countryzangeres, die met haar album “1989” de overstap naar de popmuziek maakte, heeft een stevige voorsprong op de Britse band One Direction, die 110 miljoen dollar (een kleine 99,5 miljoen euro) binnenrijfde.

Tussen juni 2014 en mei 2015 verdiende Taylor Swift nog 80 miljoen dollar (ruim 71 miljoen euro), het afgelopen jaar wist ze haar inkomen dus meer dan te verdubbelen. Op haar 26 jaar zou ze volgens een schatting van Forbes, net voor de publicatie van deze nieuwe lijst, over een persoonlijk vermogen van 250 miljoen dollar beschikken (226 miljoen euro). Haar recente wereldtour bracht enkel in Noord-Amerika al 200 miljoen (een kleine 181 miljoen euro) aan inkomsten op, een record volgens de Forbes-website.

Toch komt Taylor Swift hiermee niet eens in de buurt van de Amerikaanse bokser Floyd Mayweather, die met zijn 300 miljoen dollar (271 miljoen dollar) de lijst vorig jaar aanvoerde. Katy Perry was toen de best betaalde artiest, met 135 miljoen (122 miljoen euro).

De lijst van de tien eerste beroemdheden in het klassement is heel gevarieerd. Op de derde plaats staat James Patterson, een Amerikaanse schrijver van voornamelijk thrillers, met 95 miljoen dollar (86 miljoen euro). De vierde plaats wordt gedeeld door de Amerikaanse televisiepresentator en psycholoog Phil McGraw, beter bekend als ‘Dr. Phil’, en voetballer Cristiano Ronaldo. Beiden verdienden ze 88 miljoen dollar (een kleine 80 miljoen euro).

Ook de Argentijnse voetballer Lionel Messi is in de lijst terug te vinden, op de achtste plaats met 81,5 miljoen (een kleine 74 miljoen euro), net voor de Britse zangeres Adele, die het afgelopen jaar 80,5 miljoen dollar (een kleine 73 miljoen euro) verdiende. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content