’t Hof van Commerce komt met nieuwe EP

Het West-Vlaamse hiphopcollectief ’t Hof van Commerce brengt binnenkort hun nieuwe EP ‘Colaboraciones Espectaculares’ uit. Flip Kowlier, Serge Buyse en Kristof Michiels nodigden zes opmerkelijke muzikanten uit, waaronder Steak Number Eight, Jef Neve en Safi & Spreej, om samen te jammen.

‘Stuntman’, het vijfde album van ’t Hof van Commerce, kwam vorig jaar uit en kon op veel bijval rekenen. Ondertussen rijpte bij de mannen van ’t Hof van Commerce het idee om een samenwerking op poten te zetten met artiesten die niet meteen uit de hiphopscene komen. Na een half jaar getimmer aan beats en raps achter de schermen, komt op het eind april de nieuwe EP ‘Colaboraciones Espectaculares’ uit.

De Izegemnaren gaan de confrontatie aan met de rauwe gitaren van Steak Number Eight en de aanstekelijke jazz melodieën van Jef Neve. Ze durven zich zelfs te wagen aan een vleugje dubstep in een samenwerking met AKS (Addicted Kru Sound). ’t Hof begeeft zich op vertrouwd terrein door hun Gents-Mechelse collega’s Safi & Spreej uit te nodigen. Ook de Gentse partypaus TLP aka Troubleman kreeg een plaatsje op de plaat, samen met het jong rapgeweld van No Exp., Vrulst & Botn en Walter Ego.

De eigenzinnige brouwsels zullen ook live vertegenwoordigd worden. Dit voorjaar staat ’t Hof van Commerce al op Festival aan Zee in De Panne, Mayday in Kortrijk en Leiepop in Machelen.

Beluister hier al de samenwerking met AKS: ‘Gevaer Ip De Prairie’. (CS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content