Synthesis: muziekoptredens met legendarische synthesizer in Gravensteen

© Facebook

Woensdag 19 maart organiseren Icarus Records, Tumult FM en IPEM een bijzondere muzikale avond in het Gravensteen in Gent. Onder andere Mauro Pawlowski en Kreng zullen er gratis muziek maken met de legendarische synthesizer EMS Synthi 100.

Woensdag 19 maart organiseren Icarus Records, Tumult FM en IPEM een bijzondere muzikale avond in het Gravensteen in Gent. Onder andere Mauro Pawlowski en Kreng zullen er gratis muziek maken met de legendarische synthesizer EMS Synthi 100.

Met de kolossale synth uit 1974 heeft het Instituut voor Psychoacoustica en Electronische Muziek (IPEM) de enige Synthi in België in handen. Samen met Icarus Records en Tumult FM nodigt de afdeling van UGent op 19 maart experimentele Belgische muzikanten uit om er muziek mee te maken.

Kreng

Pepijn Caudron is bekend als acteur voor theater en op het scherm met de film Los en televisiereeks Kinderen Van Dewindt. Met zijn muziekproject Kreng maakt hij experimentele soundtracks voor film en theater. Zijn sfeervolle elektronische muziek met hun ambientsfeer en bezwerende soundscapes siert zowel voorstellingen van Abbatoir Fermé als de film Cooties, een Amerikaanse horrokomedie met Elijah Wood.

Kaboom Karavan

Een goed bewaard geheim voor het grote publiek, één van de meest intrigerende Belgische muzikanten voor de liefhebbers. Het muziekproject van Bram Bosteels creëert surreële klanklandschappen die zweven tussen jazz en ambient.

Oubys

Deze elektronische producer zegt zowel beïnvloed te zijn door Miles Davis en Keith Jarrett als Aphex Twin en Kraftwerk. Wannes Kolf maakt dan ook geen gemakkelijk in het oor liggende techno maar een atmosferisch universum van ambient en minimal.

Red Stars Over Tokyo

Weer een veelbelovende naam uit het elektronisch muzieklandschap. Onder het pseudoniem Red Stars Over Tokyo brengt Leuvenaar Jeroen Lauwers donkere ambienttechno. Niet zelden met een rammelend en geschift kantje. Bevreemdend en aanstekelijk tegelijk.

Mauro Pawlowski

De man heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Pawlowski is één van de meest getalenteerde en veelzijdige muzikanten die ons Belgisch landschap rijk is. Hij werd bekend als gitarist bij dEUS maar schreef ondertussen een gigantisch palmares. Met recente muziekprojecten als Gruppo di Pawlowski, Hitsville Drunks en een plaat met Roland bewijst hij nog steeds een muzikale kameleon te zijn.

Köhn

Jürgen De Blonde maakt minimalistische elektronica die de mosterd ging halen bij artiesten als Philip Glass. Met zijn repetitieve en bezwerende kadans creëert hij een intrigerend universum. Soms energiek, dan weer bijzonder subtiel maar altijd de aandacht prikkelend.

Lode Vlaeminck

Drummer bij Raketkanon, het viertal dat even explosief klinkt als hun naam doet vermoeden. Daarnaast speelt hij drum en synths bij Tomàn, de verfrissende Belgische band die post-rock aandikt met elektronica en ambient.

Floris Van Hoof

Deze jonge snaak combineert zijn liefde voor film en muziek in impressionante livesets met filmprojecties en experimentele elektronica. Hij heeft thuis een eigen muzieklaboratorium en daar komen excentrieke en intrigerende brouwsels uit.

Ecila

Nog meer voer voor de liefhebbers van experimentele elektronica: de onheilspellende en verrassende klanken van Sveta Shljachova. Ze is al meer dan vijftien jaar actief binnen de elektronische muziek en boort een divers kleurenpalet aan.

Slumberland

Jochem Baelus, de helft van Echo Beatty, doet het alleen onder zijn nom de plume Slumberland. Met gitaarlijnen en elektronica opgesmukt door de meest originele gebruiksvoorwerpen is het dwalen in een donker en obscuur universum. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content