Supergrass stopt ermee

Gaz en Rob Coombes, Danny Goffey en Mick Quinn van de Britse band Supergrass kondigen, na zeventien jaar en zes studioalbums, hun split aan.

De Britse rockband Supergrass zet er na zeventien jaar een punt achter. Het bericht over hun split werd door de band zelf de wereld ingestuurd. ‘Bedankt aan iedereen die ons doorheen de jaren steunde,’ deelt de band mee in een persmededeling. ‘We houden nog steeds van mekaar, maar muzikale meningsverschillen deden onze wegen splitsen. Natuurlijk wensen we mekaar het beste voor de toekomst.’

Supergrass brak in 1994 door met de single Caught By the Fuzz, de voorbode van meer britpunkpop op hun debuutalbum I Should Coco. Vanaf dan werd de band een vaste waarde in het Britse rocklandschap. Coombes en co schreven ook een flink aantal hits op hun conto, zoals Mansize Rooster, Alright/Time, Sun Hits The Sky, Pumping On Your Stereo en Going Out. In totaal bracht Supergrass zes studioalbums uit. Het laatste, Diamond Hoo Ha, dateert al uit 2008. De band werkte nog aan een nieuwe plaat, maar het is niet duidelijk of die nog zal worden uitgebracht.

Vorig jaar kwamen gitarist Gaz Coombes en drummer Danny Goffey naar buiten met The HotRats, een zijproject waarin ze zich, onder het wakende oog van topproducer Nigel Godrich, waagden aan een reeks covers van jeugdhelden als Lou Reed, The Cure, David Bowie, The Kinks en The Doors.

Supergrass speelt tussen 8 en 11 juni nog vier afscheidsconcerten in Glasgow, Manchester, Londen en Parijs.

Liveversie van Caught By the Fuzz, het nummer waarmee Supergrass in 1994 doorbrak:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content