‘Suikerrock beleefde een van zijn beste edities ooit’

© Belga

De 29ste editie van het driedaagse Tiense stadsfestival Suikerrock was volgens organisator Walter Kestens met meer dan 120.000 bezoekers een van de beste edities ooit.

De familiedag zondag werd rond middernacht afgesloten met een optreden van Marco Borsato die zijn grootste hits zong. De hulpdiensten beleefden dan weer een bijzonder rustig festival.

Op het hoofdpodium op de Grote Markt concerteerden vrijdag onder meer Anouk en Novastar, op zaterdag Sisters of Mercy en Oscar and the Wolf en op zondag Marco Borsato en Clouseau. Voor Kestens waren op vlak van ambiance de optredens van Oscar and the Wolf, Borsato en Clouseau de absolute hoogtepunten van deze editie.

Er was ook continu een massa volk aanwezig bij de gratis dj-sets op de Veemarkt. “Het is niet alleen de muziek, maar de hele nieuwe aanpak die we dit jaar onder het motto ‘feel the vibe, taste the sweetness’ doorgevoerd hebben om de gezelligheid te verhogen, die duidelijk gewerkt heeft. Het ging onder meer om een andere inkleding van de Grote Markt om een arena-effect te creëren of de grotere variëteit aan eetstands”, aldus Kestens.

De Tiense politie moest volgens korpschef Pierre Schippers buiten enkele dronken personen weinig tussenbeide komen. “In tegenstelling tot andere jaren bleven incidenten zoals vechtpartijen dit jaar achterwege.

Ook het Rode Kruis had weinig om handen. Tijdens het optreden van K3 zondagnamiddag moest het Rode Kruis wel een aantal personen verzorgen die bevangen waren geraakt door de hitte”, aldus Schippers. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content