Stromae zal toch optreden in Rwanda

Stromae © Belga Image

Stromae zal alsnog naar Rwanda reizen voor een concert.

Stromae zal alsnog naar Rwanda reizen voor een concert. Dat meldt de Rwandese krant The New Times. De zanger van onder meer “Papaoutai” en “Formidable” ging zijn Afrikaanse tournee normaal gezien beëindigen in het geboorteland van zijn vader, maar een ziekte dwong hem vroegtijdig naar huis terug te keren.

“Een slechte reactie op een malariamedicijn”, klonk het toen. Stromae, oftewel Paul Van Haver, kon hierdoor niet opdagen op zijn Afrikaanse slotconcert van 20 juni in het Amahorostadion in Kigali. Van uitstel kwam echter geen afstel, zo schrijft The New Times. “We moeten de precieze datum nog vastleggen maar Stromae zal er zijn in oktober”, aldus Judo Kanobana, de organisator van het concert. “Binnen een maand zou alles rond moeten zijn.”

Na een periode van uitzieken komen er overigens drukke tijden aan voor de Belgische zanger met Rwandese roots. Stromae start namelijk op 12 september met een concertreeks doorheen Noord-Amerika. Afsluiten doet hij in de beroemde concertzaal Madison Square Garden in New York op 1 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content