Stromae verovert New York met eerste optreden

Stromae in New York © BELGAIMAGE

De Belg heeft vrijdagavond zijn vuurdoop beleefd in New York. Stromae wist de zaal gemakkelijk in te pakken met zijn verschillende hits. Hij startte het optreden met ‘Ta Fête’, zijn huidige hit en het Rode Duivelslied. Een uur en drie kwartier later rondde de zanger het optreden af.

De 2.100 zitjes in het Best Buy Theater waren al maanden uitverkocht. De Fransen en Belgen waren in de meerderheid in de concertzaal nabij Times Square. Begeleid door vier muzikanten bracht Brusselaar Paul Van Haver vooral nummers van z’n laatste album, ‘Racine Carreé’: ‘Batard’, ‘Quand c’est’, ‘Sommeil’, ‘Ave Cesaria’ en de hit ‘Papaoutai’. De zaal ging vooral uit zijn dak bij ‘Formidable’ en ‘Alors on danse’, de hit van zijn vorige gelijknamige album waarmee alles startte.

Eindigen deed de zanger met een a capella-versie van ‘Tous les mêmes’. Als inwoner van het land van de friet zette Stromae ook eventjes de puntjes op de i. “Wie heeft beslist om die specialiteit van mijn land te vertalen als ‘french fries’?”. Half september keert Stromae terug naar Noord-Amerika voor een twaalftal concerten, onder meer in Philadelphia, Washington, New York, Boston, Toronto, Chicago, San Francisco en Los Angeles. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content