Stromae muzikant van het jaar in Franstalig België

© DR

Stromae is de artiest van het jaar in de Federatie Wallonië-Brussel. De Brusselse zanger kreeg de onderscheiding tijdens de achtste editie van de muziekprijzen Octaves de la Musique.

Stromae, die vorig jaar doorbrak met “Alors on danse”, kreeg ook de prijs van beste concert van het jaar. Hij werd in februari ook al bekroond in Vlaanderen met twee MIA’s (Music Industry Awards) voor “Alors on danse” (Doorbraak en Hit van het jaar).


Toots Thielemans kreeg een ere-Octave. “L’indécideur” van Suarez werd uitgeroepen tot album van het jaar en de titel “hit van het jaar” was voor “How I Needed You” van het trio Puggy.


Er waren voorts prijzen voor onder meer Chloé du Trèfle, Hoquets, Pitcho, DJ Elephant Power, Manuel Hermia Trio, Leonardo Garcìa-Alarcòn – Ensemble Clematis/Romero, Jean-Paul Dessy en Blindnote. De prijs voor opkomend talent ging naar Manu Clerbois.


De Octaves de la Musique worden georganiseerd door Médiathèque, RTL Belgium en SABAM, met de steun van de Federatie Wallonië-Brussel. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content