Stromae is terug (met een videoclip voor een ander)

© gf

‘Het laatste nummer dat me heeft doen huilen’, noemde Stromae Coward van zangeres Yael Naim. Toen dat de Frans-Israëlische ter oren kwam, nodigde ze hem prompt uit de videoclip te regisseren. Dat deed hij, samen met nog twee andere regisseurs uit zijn Mosaert-stal. Bekijk het resultaat hier.

Een spiegel, waarin een superheldin op rust nostalgisch naar haar jongere zelf zit te staren: daarmee vat de clip bij Coward aan. Vervolgens zien we hoe de dame haar aftakelende lichaam middels allerhande sporttuigen probeert op peil te houden.

‘Onze heldin weigert toe te geven aan haar ouderdom. Ze wil de fysieke veranderingen die ze ondergaat niet helemaal accepteren’, vertellen Paul Van Haver aka Stromae, artistiek directeur van het Mosaert-label Luc Junior Tam en regisseur Martin Scalivideo aan de website Nowness.

Yael Naim
Yael Naim

‘Is deze vrouw moedig, of is ze bang voor de toekomst? De video speelt met die dunne lijn tussen moed en lafheid, ook al is een superheld in principe geen lafaard’, vervolgt het regisseurstrio.

‘Het past ook allemaal goed bij Yael Naims teksten, die gaan over het gevoel van lafheid waarmee we allemaal geconfronteerd worden wanneer we belangrijke stappen moeten zetten.’

Coward is een samenwerking tussen Naim, die u mogelijk ook kent van de ooit voor een Apple-commercial gebruikte song New Soul, en gerenommeerd Amerikaans jazzpianist Brad Mehldau. Voor Stromae is dit zijn debuut als videoclipregisseur.

(EVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content