Streaming-sites lanceren een eigen wekelijkse top-100

Enkele online muziekdiensten, waaronder Spotify en Deezer, gaan een eigen streaming-hitlijst lanceren. De top-100 geeft zo een overzicht van de meestgestreamde nummers van het moment.

De streaming-hitlijst is een feit. Het Zweedse muziekstreambedrijf Spotify, de snelst groeiende dienst voor het streamen van muziek, en enkele andere online muziekdiensten gaan een eigen top-100 lanceren. De lijst die wekelijks zal verschijnen, geeft zo een overzicht van de meestgestreamde nummers van het moment.

De eerste officiële Streaming Chart wordt op 7 mei bekendgemaakt. In de lijst worden de honderd populairste nummers van de Spotify, We7, Napster, Deezer, Zune en ChartsNow verwerkt. Voorlopig is ‘Somebody that I Used to Know’ van Gotye het meest gestreamde nummer, gevolgd door ‘Titanium’ van David Guetta en ‘Domino’ van Jessie J.

De streaming-hitlijst is een logische stap gezien het stijgend succes van streamingsites. Alleen al in Groot-Brittannië werden vorig jaar naar schatting maar liefst 2,6 miljard songs gestreamd. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content