Strafste straatacts en straatmuzikanten Gentse Feesten bekend gemaakt

© BELGA

Op de negende en laatste dag van de Gentse Feesten werden de winnaars van de strafste straatacts en strafste straatmuzikanten bekendgemaakt. Een moeilijke keuze, want de kwaliteit lag dit jaar erg hoog.

Feestenburgemeester Christophe Peeters (Open Vld) reikte op de laatste dag van de Feesten ook de prijzen voor de straatanimatie uit. In de categorie strafste straatact haalde evenwichtskunstenaar Juan Soli’s Mellado uit Spanje het voor de Argentijnse clown Daniel Alberto Ligresti en de Belgische hiphopper Patrick Lor.

Als strafste straatmuzikant kwam , Sonny Vande Putte uit België uit de bus. Zij spelen met vier muzikanten op een rollend podium van een vierkante meter. De band Pieter Mortier uit België werd tweede en het Belgische blazersensemble De Jartellen derde.

De prijzen één, twee en drie zijn respectievelijk goed voor 2.500, 1.000 en 500 euro. Het is het tweede jaar dat die prijzen worden uitgereikt. ‘Er is een hoge kwaliteit aan straatanimatie, en we gaan ervoor zorgen dat we hiermee volgend jaar verder gaan’, weet Peeters.

Zondag sluiten de Gentse Feesten af met de traditionele dag van de Lege Portemonnees, het Bal 1900 en de Kaarskensstoet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content