Stormzy en Sevdaliza naar Dour 2021

© Getty

Dour voegt 31 nieuwe namen aan de affiche toe. Onder meer Stormzy, Sevdaliza, Nubya Garcia en Zwangere Guy spelen deze zomer op het festival.

Eerder kondigde Dour al de komst van onder meer A$AP Rocky, Excision, Niska, Angèle, Modeselektor, The Black Madonna en Amelie Lens aan. Vandaag komen daar 31 nieuwe artiesten bij.

Onder meer Ben Klock, Chase & Status, Freddie Gibbs, Loyle Carner, Nubya Garcia, Sevdaliza, Tom Misch & Yussef Dayes, Zwangere Guy, Boy Harsher en Molchat Doma spelen tussen 14 en 18 juli op een van de negen podia van Dour. Headliner Stormzy sluit op vrijdag 16 juli de Last Arena af, waar Dour uitzonderlijk vijf dagen muziek zal programmeren.

De komende editie worden twee nieuwe podia in gebruik genomen: Le Garage, een podium gewijd aan gitaren, en La Chaufferie, het kleine zusje van de Red Bull Elektropedia Balzaal, gericht op elektronische muziek.

Afgelopen jaar moest het festival door de coronacrisis worden geannuleerd, en ook voor 2021 hangt het coronavirus als een donkere wolk boven de eventsector. De organisatie doet er naar eigen zeggen alles aan om een ‘XXL-editie’ in elkaar te boksen die de verwachtingen inlost. ‘Tegen juli 2021 komt het allemaal goed. Wij geloven erin. Tot dan, en zorg goed voor jezelf en iedereen die je dierbaar is’, zegt de organisatie in een persbericht.

Dour 2021 gaat door van woensdag 14 tot en met zondag 18 juli. Voor een combiticket leg je nog tot 31 december 160 euro neer. Meer info en de volledige line-up vind je op de website van het festival.

Lees hier ons verslag van de show van Stormzy in de Ancienne Belgique dit jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content